Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ooit heel succesvolle 'De Streekkrant' verdwijnt

Ooit heel succesvolle 'De Streekkrant' verdwijnt

Nieuws
10/09/2021

Met een oplage van zowat 2,5 miljoen en bijna vijftig regionale edities was De Streekkrant tot voor enkele jaren het grootste blad van Vlaanderen. Sindsdien zette Roularta het mes in het aantal edities en doopte de groep het blad ook enkele jaren geleden om tot "Deze Week".

Momenteel kent de wekelijkse gratis krant - met reclame, zoekertjes en lokaal nieuws - een oplage van minder dan 900.000 en wordt zij in nog zeventien regio's bedeeld. Het gaat om negen edities in West-Vlaanderen, vier in Oost-Vlaanderen, twee in Antwerpen en telkens één in Vlaams-Brabant en Limburg.

Vanaf 27 oktober zet Roularta een punt achter de uitgave van het huis-aan-huisblad. "De opmars van de grootdistributie en de e-commerce hadden de lokale markt al zwaar onder druk gezet en de coronapandemie deed daar nog een schepje bovenop", licht de mediagroep toe. "Deze situatie en de concurrentie van de sociale media hebben geleid tot een dalende advertentiemarkt voor de lokale huis-aan-huisbladen. Ondanks meerdere pogingen om het tij te keren werd de financiële toestand van De Streekkrant niet langer houdbaar."

Auteurs: 
Belga