Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Onweer slaat toe in onze provincie

Onweer slaat toe in onze provincie

Nieuws
08/08/2018

In Harelbeke en Deerlijk viel het licht op vele plaatsen uit door een blikseminslag.  Ook de lichten langs de N36 vielen uit.

Woning onbewoonbaar in Tielt

Kort na middernacht moest de brandweer uitrukken voor een woningbrand in de Leukemeersenstraat in Tielt. Na een blikseminslag vatte de zolderverdieping vuur en al gauw sloegen de vlammen door het dak. De woning werd onbewoonbaar verklaard.

Ook schade in Waregem

Het onweer heeft ook lelijk huis gehouden in de regio rond Waregem. De brandweer van de zone Fluvia moest op zeer korte tijd zeven keer uitrukken voor schade na het onweer. In de Heirweg in Sint-Baafs-Vijve werd een woning geraakt door de bliksem, en ook in de Gareelstraat in Waregem ontstond er brand in een huis nadat de bliksem er was ingeslagen.

In de Westhoek viel het al bij al goed mee. Daar kreeg de brandweer slechts twee oproepen binnen, telkens voor takken die over de weg verspreid laten. Geen enkele brandweerzone ontving oproepen voor wateroverlast.

Op het speciale noodnummer 1722, dat de Vlaamse overheid gisteren activeerde voor het noodweer, kwamen vanuit West-Vlaanderen uiteindelijk 22 telefoontjes binnen. Dat is veel minder dan de provincie Antwerpen waar meer dan 700 meldingen binnenkwamen.

Auteurs: