Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Onverbeterlijk: Roeselaarse dief steelt zeven jaar lang drie fietsen per week

Onverbeterlijk: Roeselaarse dief steelt zeven jaar lang drie fietsen per week

Nieuws
17/01/2022

De bal ging aan het rollen na enkele diefstallen in het AZ Delta in Rumbeke. Zijn partner was er opgenomen, de link met feiten naar hem waren snel gelegd want hij was geen onbekende bij de politie. Er volgde een huiszoeking waarbij heel wat verdachte goederen zijn gevonden. Die konden worden gelinkt aan verschillende fietsendiefstallen in de regio Roeselare.

"Alleen opsluiten helpt"

Meestal brak de beklaagde een garage of berging open en ging er vandoor met een dure elektrische fiets of mountainbike. Hij zou gemiddeld drie à vier fietsen per week stelen om drugs te kunnen kopen. Hij is opgepakt en mocht na twee maanden de gevangenis onder voorwaarden verlaten. "Dit neigt naar kleptomanie", zei de procureur op de rechtbank. "Ik weet niet hoe we hem kunnen stoppen, behalve door hem op te sluiten. Hij heeft al veel kansen gekregen maar blijft hervallen in zijn oude gewoontes."

De advocaat van de veertiger schetste het beeld van een schrijnende situatie. "Mijn cliënt vecht al jaren tegen een drugsverslaving. Hij stal de fietsen om ze daarna te ruilen voor drugs. Zijn dealers profiteerden van de situatie." Volgens de advocaat is de man aan het afkicken en heeft hij werk gevonden. Hij vroeg om een straf met uitstel voor zijn cliënt.

Vonnis op 7 februari.

Lees ook:

Auteurs: