Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Onderzoek na chaletbrand loopt nog

Onderzoek na chaletbrand loopt nog

Nieuws
31/10/2020

Gisteren vatte een houten chalet vuur in Slijpe bij Middelkerke, dicht bij de woning van burgemeester Dedecker. Twee vluchtende mensen werden twee kilometer verder gevat. Het gaat om een Poolse man en een vrouw uit Nieuwpoort, die als krakers gesignaleerd stonden en in september al uit de chalet werden gezet.

Bij de brand kwam een veertiger met de Poolse nationaliteit om het leven. De brandweer had alles snel onder controle, maar de omstandigheden van de situatie worden nog verder onderzocht. Een petroleumkachel die in de chalet stond, lijkt alvast mee de brand veroorzaakt te hebben.

Niemand aangehouden

Het duo dat gisteren twee kilometer van de plaats delict werden aangehouden, zijn geen onbekenden bij de lokale autoriteiten. Het was burgemeester Jean-Marie Dedecker (LDD) die ze zag vluchten. "Op 18 september liet ik die mensen nog weghalen uit de chalet. Ze kregen een noodwoning en leefloon toegewezen, maar namen nooit hun intrek in de woonst."

Nog geen twee weken geleden werd de ruimte volledig dichtgetimmerd, maar dat bleek niet te helpen. De vraag is nu wie de overleden Poolse man precies is. Na ondervraging werden zowel de man als de vrouw niet verder aangehouden. Beiden hadden ook duidelijke brandwonden, en werden verder verzorgd. De Poolse man heeft het ziekenhuis intussen verlaten.

Auteurs: 
Nick Vandierendonck

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox