Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Onderzoek moord Sofie Muylle afgerond

Onderzoek moord Sofie Muylle afgerond

Nieuws
05/06/2020

Het parket wil de verdachte, een jonge Roemeen voor assisen brengen. Niet alleen voor moord, maar ook voor verkrachting en foltering. De Roemeen bekent dat hij de 27-jarige Sofie Muylle uit Roeselare heeft misbruikt toen hij haar ’s nachts op het strand tegenkwam, maar hij ontkent dat hij haar heeft vermoord. Hij riskeert levenslang.

Moord in januari 2017

Het lichaam van het slachtoffer werd op zondag 22 januari 2017 om 12.20 uur aangetroffen op het strand van Knokke, onder een terras aan de Zeedijk. Uit de eerste vaststellingen van de wetsdokter bleek dat Sofie Muylle in de loop van de nacht met geweld om het leven was gebracht. Voorlopig blijft het echter onduidelijk wat haar precies overkomen is tijdens een avondje uit met haar vriend.

Verdachte in Roemenië opgepakt

Op 26 juni 2017 werd Alexandru C. in Roemenië opgepakt in het kader van een Europees aanhoudingsbevel. Op camerabeelden was te zien hoe de man met de blauwe jas na de feiten urenlang bleef rondhangen in de buurt van het lichaam. Het DNA van de verdachte werd aangetroffen op het lichaam van het slachtoffer, maar C. blijft ontkennen dat hij de vrouw vermoordde. Uit een rapport van de gerechtsdeskundigen leidt de verdediging af dat er van een moord mogelijk zelfs helemaal geen sprake is.

Bekijk ook