Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuwe toekomst voor Forestierstadion Harelbeke

Nieuwe toekomst voor Forestierstadion Harelbeke

Nieuws
27/01/2020

Het wil er tegen 2035 een hele nieuwe sportsite van maken, met een nieuw stadion, een evenementenhal en een nieuwe sporthal. Maar ook een fitnesscenter kan of eventueel een sporthotel. De plannen komen vanavond op de gemeenteraad.

Het Forestierstadion in Harelbeke is gebouwd in 1980, met plaats voor 10.000 supporters. KRC Harelbeke speelde toen nog in tweede klasse en in de jaren '90 zelfs in eerste. Maar die gloriejaren zijn voorbij, ook van het stadion trouwens.

(lees verder onder de foto)

Nieuw cultuurcentrum

Het bestuur wil ook het cultuurcentrum Het Spoor vervangen, door een nieuwe cultuurtempel eventueel aan de Leieboorden en een evenementenzaal op de site van het Forestierstadion. En dat allemaal tegen 2035. Een hele investering waarvoor de stad rekent op private partners voor de bouw en/of de uitbating. Die partners kunnen in ruil zelf ook voorstellen doen.

Ook de oppositie is voor een nieuw stadion en een evenementenhal. Ze wijzen er wel op dat het nog maar vage plannen zijn van het bestuur en dat de realisatie zeker nog niet voor meteen is.

Auteurs: