Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuwe Leiebrug tussen Bissegem en Marke

Nieuwe Leiebrug tussen Bissegem en Marke

Nieuws
27/11/2021

Van vrijdagavond 26 november tot en met zondagavond 28 november wordt de huidige brug tussen Bissegem en Marke afgebroken. Dat gebeurt in verschillende fases. Allereerst wordt er gestart met het verwijderen van het wegdek. Daarna zijn de bogen en de dwarsliggers aan de beurt. De afgebroken onderdelen worden opgevangen op een ponton en daarna afgevoerd.

De nieuwe brug

De nieuwe, hogere brug komt op dezelfde locatie als de huidige brug. Het wordt een stalen boogbrug van 80 meter lang en ongeveer 20 meter breed. Het ontwerp oogt licht en hedendaags. De nieuwe brug zal bovendien heel wat veiliger zijn. Fietsers en voetgangers krijgen een apart fiets- en voetpad, waardoor ze mooi afgescheiden worden van de passerende auto’s. De jaagpaden onder de brug worden aangesloten op de wegenis, waardoor er een vlotte fietsverbinding ontstaat.

Tijdelijke fietsers- en voetgangersbrug tijdens de werken

Tijdens de werken, die ongeveer 1,5 jaar zullen duren, kunnen fietsers en voetgangers gebruik maken van een tijdelijke fietsers- en voetgangersbrug. Zo kan iedereen gemakkelijk en veilig de oversteek maken tijdens de werken. Deze tijdelijke brug is in gebruik sinds woensdag 24 november 2021 tot het einde van de werken.

 

Auteurs: 
Thomas Soen