Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuwe blikkenlijn voor Bavik én gratis vers bier voor horecazaken

Nieuwe blikkenlijn voor Bavik én gratis vers bier voor horecazaken

Nieuws
22/03/2021

De blikkenlijn is bestemd voor Bavik Super Pils, dat tot nu alleen in flesjes te krijgen was. Daarmee blijft de brouwerij investeren in een toch wel moeilijke periode: mensen drinken thuis nog wel alcohol maar door de sluiting van de horeca is de omzet aanzienlijk gedaald. In totaal kunnen op de site in Bavikhove per uur 15.000 blikken de band afrollen.

“Crisis of niet, dit vonden we een waardevolle investering. We hebben wel even moeten zoeken naar bouwbedrijven die bereid waren om in deze woelige periode ook nog eens een bijhorend magazijn van 1.500 m² te zetten, maar niets bleek onmogelijk”, vertelt Albert De Brabandere. (lees verder onder de video)

 

Maar heropening van die horecazaken komt er wel aan -als de cijfers niet verder slecht blijven evolueren. De brouwerij gaat daarom bij haar aangesloten cafés alle bier dat de vervaldatum nadert of overschreden heeft gratis vervangen. Daarnaast gaat ook een team op pad om gratis de bierleidingen te reinigen.

De brouwerij is intussen contact aan het opnemen met al haar klanten, en hoopt met die logistieke operatie helemaal klaar te zijn op 1 mei.

Lees ook: