Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuwe auto- en fietsparkings aan station Veurne

Nieuwe auto- en fietsparkings aan station Veurne

Nieuws
02/12/2022

De fietsparking is dubbel zo groot dan de vorige. Op de nieuwe autoparking zijn zestig parkeerplaatsen, waaronder een aantal plaatsen voor reizigers met een beperkte mobiliteit.

"Met de nieuwe auto- en fietsparkings wil NMBS het de reizigers eenvoudiger maken om hun fiets, wagen of bromfiets te parkeren aan het station en over te stappen op één van de 40 treinen die er elke dag stoppen", zegt NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman.

"De nieuwe parkeerfaciliteiten passen in het plan om het station van Veurne uit te bouwen tot een intermodaal en toegankelijk vervoersknooppunt. Zo werden ruim een jaar geleden ook de nieuwe verhoogde perrons in dienst genomen."

(lees verder onder de foto)

Fietsparkings

"De drie fietsparkings tellen samen 132 plaatsen. Dat zijn er dubbel zoveel dan in de vorige fietsparking, die onlangs werd afgebroken. In de plaats daarvan is aan de voorzijde van het station de grootste van de drie fietsparkings gekomen, met plaats voor een tachtigtal fietsen.

Nog aan de voorzijde van het station bevindt zich een kleinere fietsparking met een 25-tal plaatsen, waarvan acht plaatsen zijn voorzien voor bakfietsen of bromfietsen. Aan de achterkant van het station is de derde fietsparking, eveneens met een 25-tal plaatsen. Vier plaatsen zijn er voorzien voor bakfietsen en bromfietsen."

(lees verder onder de foto)

Autoparking

Op de nieuwe autoparking zijn zestig parkeerplaatsen. "Deze parking werd net zoals de fietsparkings vlak naast de sporen aangelegd en biedt via een trap en een helling een vlotte toegang naar perron 1. Meteen naast die helling bevinden zich vier parkeerplaatsen voor reizigers met een beperkte mobiliteit", besluit Dimitri Temmerman.

Auteurs: 
Redactie