Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuwbouw voor autismeschool zorgt voor extra leerlingen

Nieuwbouw voor autismeschool zorgt voor extra leerlingen

Nieuws
14/06/2022

Het eerste schooljaar in het nieuwe gebouw zit er al bijna op voor de meer dan 200 leerlingen met een autismespectrumstoornis. Ze volgen les in het ASO, BSO en TSO.

De nieuwbouw is een grote stap vooruit. "Op de eerste verdieping zijn er 16 klassen, 16 identieke lokalen, evenveel banken, evenveel stoelen, het whiteboard staat op dezelfde plaats in iedere klas. Als leerlingen veranderen van lokaal, krijgen ze zo geen extra prikkels", legt directeur Wim Vandorpe uit.

"Belangrijk dat ze uit hun comfortzone treden"

Ook nieuw is de openluchtklas, belangrijk voor de ontwikkeling van de leerlingen. "Onze leerlingen zijn soms bang om hun klas te verlaten. Door de wind kunnen bijvoorbeeld hun papieren weg waaien. Maar het is belangrijk dat ze voorzichtig uit hun comfortzone treden", zegt leerkracht Sarah Demeyere.

Door de nieuwbouw is het aantal leerlingen sterk gestegen, en ze verwachten dat dat aantal de komende 2 jaar nog zal groeien. Maar elk kind dat zich aanmeldt heeft nu een plaats, de tijd van kamperende ouders is voorbij. Ook al omdat de school verder uitbreidt in de gebouwen van de oude gemeenteschool in Oostnieuwkerke.

Auteurs: 
Redactie