Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Na vermeend geval verkeersagressie door schepen mobiliteit Zwevegem: "De politie heeft foto's genomen van mijn blauwe plekken"

Na vermeend geval verkeersagressie door schepen mobiliteit Zwevegem: "De politie heeft foto's genomen van mijn blauwe plekken"

Nieuws
02/12/2022

Eind oktober volgde de schepen van Mobiliteit de vrouw naar haar werk, nadat ze hem geen voorrang van rechts had verleend. De vrouw doet nu voor het eerst haar verhaal.

Blauwe plekken

Het slachtoffer vertelt hoe ze gevolgd werd tot aan haar werk in Zwevegem: ze wist niet dat de man schepen was. Hij kwam tot in de kleedkamer. "Hij heeft me geduwd tegen de kastjes, de muur en tegen de lavabo: met serieuze blauwe plekken als gevolg", vertelt de vrouw die ook een klacht heeft ingediend tegen de schepen.

(lees verder onder de foto)

De vrouw is al anderhalve maand werk onbekwaam en moet naar de kinesist. "Ik neem antidepressiva en moet pillen slikken om te kunnen slapen."

Ooggetuige

Nog een ooggetuige vertelt hoe de schepen over z’n toeren was. “Hij was heel agressief, sprak Nederlands en Frans door elkaar. We dachten dat hij onder invloed was van alcohol of drugs.”

“Hij belde de politie en zei dat hij voor de gemeente werkt. Hij wilde dat wij onze excuses aanboden. Wat absurd was, want hij had haar gevolgd en aangevallen.” Volgens de vrouw had ze de schepen inderdaad geen voorrang van rechts verleend en had ze haar hand opgestoken in de auto om zich te excuseren.

"Niet geslagen"

Dinsdag zei Marc Desloovere nog in ons nieuws dat hij de vrouw fysiek niet had aangevallen. Vandaag verwijst hij naar zijn advocaat voor verder commentaar.

Die laatste laat weten dat er een "schermutseling" is geweest in de kleedkamer waarbij "de schepen zich heeft verdedigd".

Er loopt een onderzoek.

LEES OOK: '"Ben schietschijf geworden": schepen Zwevegem draagt bevoegdheid over'

BEKIJK: "Oppositiepartij Nu.Zwevegem eist ontslag schepen na mogelijk geval verkeersagressie" (29/11/2022):

Auteurs: 
Kjenta Vangampelaere