Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Muzikaal duo maakt lied over coronaregels

Muzikaal duo maakt lied over coronaregels

Nieuws
31/08/2020

Die eerste schooldag is niet alleen voor leerkrachten en kinderen een beetje stressen. Ook voor de ouders is het die vertrouwde routine terug proberen te vinden en velen onder ons zullen zich als een kip zonder kop, met één oog op de klok, door het huis en door het verkeer haasten. Rugzakken en/of boekentassen mee? Een stuk fruit? Een drankje? Een meetlat, een balpen, die nieuwe pennenzak? En is het kind zelf ook mee? T-shirt niet achterstevoren? Twee gelijke sokken aan?

Herkenbare taferelen, maar in die plotse drukte mag ook het mondmasker niet worden vergeten. Dat is nodig wanneer je de kinderen aan de schoolpoort afzet, waar je trouwens ook anderhalve meter afstand moet houden van de andere ouders. Je kunt er iedereen met het vingertje op wijzen, maar het kan natuurlijk ook op een meer ludieke manier.

Doe het voor Meneer J en Meester D

En dan zit je in Kortemark gebeiteld bij het muzikale duo ‘Meneer J en Meester D’, het pseudoniem van Jeffrey Dael en Dries Uyttenhove, zelf trouwens ook beiden leerkracht in Kortemarkse scholen. Al de hele coronaperiode maken ze grappige West-Vlaamse herwerkingen van klassiekers, opgehangen aan de actualiteit van het moment. Hun nummers worden telkens gretig gedeeld op de sociale media.

De twee werden nu ingeschakeld om de gigantische oorwurm ‘Dancy Monkey’ van Tones And I onder handen te nemen, met ‘Doe’t Voe Mie’ als geslaagd resultaat. Bekijk de clip hier. 

Auteurs: 
Redactie