Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Musical brengt 'The Addams Family' tot leven

Musical brengt 'The Addams Family' tot leven

Nieuws
23/12/2022

Arte Del Sueno wil zoveel mogelijk jonge mensen de kans geven om in een musical op de planken te staan. Leuk toeval: net nu wordt de Amerikaanse tv-serie Wednesday op Netflix getoond, een serie geïnspireerd op The Addams Family en die is heel populair.

"Eindelijk na 4 jaar: raar gevoel"

The Addams Family in Harelbeke is een hoogst vermakelijke musical, maar ook wel hoog gegrepen, want de figuren zijn zo iconisch dat alles moet kloppen. En dat is een hele uitdaging. Maar Arte Del Sueno brengt met veel bravoure de knotsgekke family tot leven.

Regisseur Ilse Wyffels: "Daar maken we een beetje ons eigen ding van. We maken ook veel dingen tijdens de scenes zelf. Er zit veel input in van de acteurs, ook een paar knipogen naar Harelbeke en omstreken."

Een avant-première is altijd een beetje spanning, want niemand weet hoe het publiek zal reageren.

 "Momenteel val dat nog redelijk goed mee", zegt Tiemen Schoonvaere. "Maar het gevoel na 4 jaar eindelijk te kunnen spelen, het is heel raar dat het binnen een maand gedaan zal zijn."

Kans voor jongeren

De acteurs zetten een overtuigende Morticia, Gomez, Wednesday en oom Fester neer. Maar voor Arte Del Sueno gaat het vooral om zoveel mogelijk jonge mensen de kans te geven om voor een publiek te spelen.

"En het is redelijk uitzonderlijk", zegt Tom Desmet van Arte Del Sueno. "Zoveel amateurgezelschappen zijn er niet, zeker niet voor jongeren, waarin ze de kans krijgen om musicals te doen. We hebben altijd heel veel gemotiveerde en getalenteerde kandidaten.

Zoë Olaerts: "Vooral de sfeer in de groep vind ik fantastisch. Dat is ook een van de grote redenen waarom ik wil meedoen, voor de vriendschap en de groepssfeer vooral."

Het gezelschap speelt nog meer dan 20 voorstellingen tot 15 januari in Het Spoor in Harelbeke.

Auteurs: 
Redactie