Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Motie van Ieperse oppositie over N8 verdeelt meerderheid

Motie van Ieperse oppositie over N8 verdeelt meerderheid

Nieuws
08/09/2015

De meerderheid stemde heel verdeeld.  Sommige meerderheidsleden keurden de motie van SP.A en Groen goed,  anderen keurden ze af en een grote meerderheid onthield zich. Dankzij de  ja-stemmen van SP.A en Groen werd de motie goedgekeurd.

Eind november vorig jaar vernietigde de Raad  van State een stuk van het GRUP voor de N8 Ieper-Veurne,  meer bepaald over de geplande ringweg rond Brielen, Elverdinge en  Woesten. Waardoor de leefbaarheid van de Ieperse dorpen Brielen en  Elverdinge weer op de helling kwam te staan.

Volledig traject

In de motie vraagt de Ieperse gemeenteraad aan de Vlaamse regering om  een oplossing te zoeken voor de leefbaarheid van Brielen en Elverdinge  (en ook voor de andere dorpen langs de N8). Voor Brielen kan een  omleidingsweg een oplossing  bieden. Meteen kan dan werk gemaakt worden van een grondige dorpskernvernieuwing. De gemeenteraad dringt ook aan om in afwachting  van een structurele oplossing tijdelijke oplossingen te zoeken om in  Brielen de leefbaarheid te verhogen.

In de motie dringt de gemeenteraad ook aan op een  oplossing voor het gehele traject (Brielen, Elverdinge, Woesten,  Oostvleteren, Lo-Reninge (Alveringem) en Hoogstade.