Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Moordenaar huisarts staat terecht voor verboden wapens

Moordenaar huisarts staat terecht voor verboden wapens

Nieuws
28/09/2016

Op 16 november 2015 voerden agenten een huiszoeking uit bij S. in het kader van een onderzoek naar verdovende middelen. Er werden twee machinepistolen, een geladen Colt en twee bajonetten gevonden. Verder vonden ze foto's van zijn minderjarige zoon, als kleuter en op iets latere leeftijd, met wapens. Die wapens werden weliswaar niet in de woning teruggevonden. Beklaagde liep eerder al een veroordeling op voor verboden wapens. Het openbaar ministerie vordert een jaar effectieve celstraf en een boete van 3.000 euro.

Danny S. zit momenteel in de cel op verdenking van moord op huisarts Patrik Roelandt (64). Hij werd met een mes om het leven gebracht tijdens een huisbezoek bij beklaagde thuis, in Ingelmunster, begin december vorig jaar.

"Ik wil er wel op aandringen om het huidig dossier an sich te bekijken, los van de feiten waarvoor hij momenteel in de cel zit", pleitte zijn advocate Mieke Byttebier. "Hij verzamelde wapens als hobby en had nooit de bedoeling om ze te gebruiken." S. betaalde een kleine 1.000 euro voor zijn wapens en stemt in met de verbeurdverklaring ervan. Vonnis op 19 oktober.

Auteurs: