Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Moordenaar Caroline Vyncke in beroep

Moordenaar Caroline Vyncke in beroep

Nieuws
01/06/2015

Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Volgens zijn advocaat zijn er voldoende elementen die een beroep motiveren. Maar welke dat zijn, wil hij niet kwijt.

"In dit stadium kunnen we daar inhoudelijk nog niet veel over zeggen, maar er zijn bepaalde elementen die in ons hoofd spelen", aldus meester Christophe Saveyn. "Wij blijven bij ons standpunt dat op het proces de verkeerde persoon veroordeeld is. De meerderheid van de jury achtte Vanweehaeghe trouwens ook schuldig. Uiteindelijk is hij pas met de hakken over de sloot door het hof vrijgesproken." Na zijn veroordeling sprak Couvreur nog kort de familie Vyncke toe. "Dat was zeker geen bekentenis. Hij wilde zijn respect en zijn medeleven tonen met de familie. Het proces heeft bij hen voor meer vragen dan antwoorden gezorgd." Door het cassatieberoep wordt de afhandeling van de burgerlijke belangen uitgesteld naar het najaar. Op de vrijspraak voor Vanweehaeghe heeft het cassatieberoep geen invloed.

Carolyne Vyncke werd in februari 2011 in Moorsele om het leven gebracht. Eerst werd haar partner, Geert Vanweehaeghe, verdacht. De man zat dan ook vier jaar in de cel. Tijdens het assisenproces werd die verrassend vrijgesproken en werd buurman Thomas Couvreur veroordeeld.

 

 

 

 

Auteurs: