Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Mondmaskers mogen af: "eindelijk verlost"

Mondmaskers mogen af: "eindelijk verlost"

Nieuws
01/10/2021

"Eindelijk, een echte verlossing," zeggen veel mensen. En dat vinden ook het personeel en de klanten van slagerij Soetaert in Deerlijk. De slager is opgelucht dat hij zonder mag rondlopen, want zo'n kap voor je mond vond hij maar niets. (Lees verder onder de foto)

Niemand van de klanten zet zijn mondmasker hier toch nog op, maar sommigen houden hem toch bij de hand, het is  wennen. En de slagersvrouw is vooral blij dat ze haar klanten weer met een stralende glimlach kan bedienen.

Horeca

Ook in het bierrestaurant Heerlijk in Oostende waren er alleen maar blijde gezichten. Een paar mensen stelden hun pensioenfeest ruim een jaar uit en kwamen er dan uiteindelijk feesten. En wat gaf de familie hen uiteindelijk cadeau? Twee grote dozen mondmaskers. Als grap natuurlijk. (Lees verder onder de foto)

Uitbaatster Vicky Helsmoortel geniet vandaag dubbel: ze is van het mondkapje af en ze was het ook beu om agent te spelen. Het bierrestaurant heeft een extra grote voorraad bier ingeslagen. Niet dat de brouwerijen de vraag niet kunnen bijhouden, maar de consumptie zal de komende weken toch fors stijgen."We zijn erop voorzien. We hebben de voorbije weken extra gebrouwen," zegt Jurgen Vandewallen van brouwerij Henricus. "We hebben voldoende stock om iedereen te bevoorraden."

Auteurs: 
Redactie