Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Minilockdown voor school in Langemark

Minilockdown voor school in Langemark

Nieuws
30/01/2021

Het was een beetje uitstel van executie. De afgelopen dagen werden al verschillende beslissingen genomen omdat het virus terug aan een opmars bezig was.

Eerst werden de leerlingen van de eerste graad in quarantaine geplaatst op maandag na een aantal besmettingen. De rest van de school werd vervolgens aan een test onderworpen. Daaruit blijken minstens 22 leerlingen en 2 docenten positief.

5 andere wel open

Donderdag besloot het gemeentebestuur ook al om alle buitenschoolse activiteiten te schrappen en dat over heel Langemark-Poelkapelle. Nu de voorlopige resultaten nog meer besmettingen oplevert, gaat de Vrije Basisschool dus over tot sluiting van een week. "Na samenspraak met het CLB en de artsen van het Agentschap Zorg & Gezondheid leek dat de juiste beslissing", zegt burgemeester Lieven Vanbelleghem (CD&V).

De andere vijf scholen blijven voorlopig wel open. De leerlingen worden dus niet voor 8 februari terug op de Vrije Basisschool verwacht. Via afstandsonderwijs proberen de leerkrachten wel nog wat les te geven, want na de week van de terugkeer naar school begint de krokusvakantie.