Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Minder mensen zonder papieren na sluiting parking Westkerke

Minder mensen zonder papieren na sluiting parking Westkerke

Nieuws
25/08/2014

Zoals bekend werd die in juni in de richting van Frankrijk gesloten omdat het een geliefkoosd terrein was voor mensenmokkelaars.  Die stopten mensen zonder papieren in de laadruimtes van vrachtwagens zodat ze via de haven van Calais Groot-Brittanië konden bereiken.

Uit de evaluatie blijkt  intussen dat de tijdelijke sluiting van de parking niet voor noemenswaardige parkeerproblemen zorgt op naburige parkings.  Een tweede vaststelling is dat er de laatste maanden beduidend minder illegalen zijn opgemerkt.

Opsporing

Dit is mogelijk te danken aan het feit dat de politiediensten zich door de sluiting van Westkerke meer en beter kunnen concentreren op de veiligheid op en rond de naburige parkings van Mannekensvere en Jabbeke.  Ook de opsporingsinspanningen van politie en justitie spelen een rol. Sinds januari werden al 18 mensensmokkelaars door de politiediensten gearresteerd en aangehouden. Ondertussen veroordeelde de rechtbank enkele runners tot 8 en 6 jaar effectieve gevangenisstraf.  De parking blijft momenteel afgesloten tot december 2014. Een tweede evaluatie is gepland in november.

Auteurs: