Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Minder coronapatiënten in AZ Delta: "Een beetje goed nieuws"

Minder coronapatiënten in AZ Delta: "Een beetje goed nieuws"

Nieuws
05/11/2020

In totaal liggen er nog 196 patiënten met een coronavirusbesmetting in de ziekenhuizen van AZ Delta, dat is een daling van 11 in vergelijking met de vorige dag.

126 patiënten liggen in Rumbeke (Roeselare), 48 in Menen en 22 in Torhout. Momenteel zijn zo'n 36 patiënten opgenomen op de afdeling intensieve zorg (-4). Hellings hoopt dat deze evolutie zich kan verderzetten: "Dat is een beetje goed nieuws."

Ook het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in België is opnieuw licht gedaald. Dat blijkt uit de voorlopige gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano.

Besmettingen per dag: daling met zes procent

In de week van 26 oktober tot en met 1 november werden gemiddeld 14.091,7 besmettingen per dag genoteerd. Dat is een daling met zes procent in vergelijking met een week eerder.

Het aantal mensen dat met COVID-19 wordt opgenomen in het ziekenhuis blijft wel met 15 procent stijgen. Het gaat om gemiddeld 679,9 mensen per dag. Het goede nieuws is wel dat het aantal coronapatiënten dat momenteel in het ziekenhuis ligt woensdag ongeveer stabiel gebleven is, weliswaar op een hoog niveau. Het gaat om 7.405 patiënten (-1 procent), van wie er 1.412 (+4 procent) op intensieve zorgen liggen.

Gemiddeld zijn op een week tijd 146,7 mensen per dag overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. Dat zijn er 75,7 meer dan zeven dagen eerder. In totaal zijn sinds het begin van de pandemie nu al 12.331 sterfgevallen in ons land toe te schrijven aan COVID-19.

Auteurs: 

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox