Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Milcobel wil getroffen melkveehouders van FrieslandCampina overnemen

Milcobel wil getroffen melkveehouders van FrieslandCampina overnemen

Nieuws
17/11/2015

FrieslandCampina wil zijn volume melk dat het bij zijn leveranciers ophaalt, beter afstemmen op de marktvraag in België. Daardoor wordt de leveringsovereenkomst bij  zo’n 450 melkveehouders, het merendeel West-Vlamingen, stopgezet. De Boerenbond reageerde al woest op die beslissing. Zij vindt dat het Nederlandse bedrijf geen levensnoodzakelijke en dringende reden heeft om tot zo’n herstructurering overgegaan.

Intussen heeft concurrent Milcobel, met vestiging in Langemark, laten weten dat zij de rondes van de getroffen melkveehouders wil overnemen. Ze zouden dezelfde prijs geven voor de melk als FrieslandCampina. Daarvoor moeten de boeren wel lid worden van de coöperatieve Milcobel.

Continuïteit

“In het kader van zijn bedrijfsambities wil Milcobel zijn productie van zuivelproducten, waaronder melkpoeders, kaas, boter, zuiveldranken en ijs optimaliseren. Door recente investeringen, met als sluitstuk de bouw van nieuwe poederinstallaties, kan Milcobel extra melk verwerken”, aldus Eddy de Mûelenaere, CEO van Milcobel.

“FrieslandCampina heeft er alles aan gedaan om de continuïteit van de melkveebedrijven te kunnen verzekeren. In Milcobel heeft FrieslandCampina een geschikte partner voor de gedeeltelijke overdracht van de melkophaling gevonden”, zegt Katrien Bousson, General Manager van FrieslandCampina Belgium.

Auteurs: