Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Midwest wil iedereen digitaal mee

Midwest wil iedereen digitaal mee

Nieuws
01/03/2022

Corona heeft de trend naar digitalisering in Vlaanderen alleen maar versterkt. Maar het heeft ons tegelijkertijd ook pijnlijk duidelijk gemaakt dat veel mensen uit die digitale boot vallen. Een deel van de maatschappij heeft geen toegang tot laptops en smartphones of kan er niet mee werken.

Om gelijke kansen voor iedereen te garanderen wordt in de regio Midwest nu extra middelen ingezet om een e-inclusiebeleid uit te bouwen. Zo moet iedereen in de toekomst toegang blijven hebben tot onderwijs, werk en zorg.

Het is minister van Binnenlands Bestuur, Bestuurszaken, Inburgering en Gelijke kansen Bart Somers, die de subsidieoproep lanceerde. Hij wil alle steden en gemeenten die een sterk lokaal e-inclusiebeleid uitbouwen extra ondersteunen.

Midwest diende twee projecten in. Zij krijgen beide een subsidiebudget van 200 000 euro. “De projectsubsidies zullen worden ingezet om op lokaal niveau een inclusief beleid rond digitalisering uit te bouwen”, zegt burgemeester Vergote, voorzitter van de cluster ICT van Midwest.

Regio Midwest

Midwest is een samenwerking tussen 16 gemeentes in de regio Roeselare-Tielt. Door deze samenwerking willen de besturen hun slagkracht verhogen en de ontwikkeling van de streek versterken.

Auteurs: 
Margot Lannoo