Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Man slaat en schopt tiener aan stationsbuurt Kortrijk

Man slaat en schopt tiener aan stationsbuurt Kortrijk

Nieuws
27/10/2020

De politie gaat camerabeelden aan de achterkant van het station gebruiken om alles te analyseren. Ondertussen worden de beelden verspreid op sociale media, onder andere door Vlaams Belang. 

Op de beelden is te zien hoe de jongeman stevig wordt geduwd en daarbij van de trap valt. Hij krijgt ook nog enkele slagen en schoppen te verwerken van zijn aanvaller. Politiezone Vlas heeft ondertussen zowel slachtoffer als verdachte kunnen identificeren. Beide zijn minderjarig. De verdachte werd ook opgepakt en zal nu verhoord worden.

Veel reacties

Het filmpje, dat de partij Vlaams belang uitbrengt, lokt heel wat reacties uit.

“Ik doe een beroep op het moederhart van de nieuwe burgemeester: onze kinderen moeten veilig de trein kunnen nemen. Dit soort geweld door bepaalde groepen jongeren kunnen en mogen we niet langer tolereren,” zegt Wouter Vermeersch van Vlaams Belang.

"Wat een laffe barbaar. Voor zo’n onmensen is geen plaats in onze stad. Vandaag niet, morgen niet, nooit. Alle steun nu aan de politie en het slachtoffer. Duimen dat deze barbaar meteen wordt gevonden en gearresteerd. Camera’s in de omgeving zullen van dienst zijn. Dan hopen dat justitie doet wat ze moet doen. Zeer zeer streng straffen", laat Schepen Axel Ronse (N-VA) in een eerste reactie weten.

Ook burgemeester Ruth Vandenberghe reageert: “Toen ik deze ochtend de video zag, was ik geschokt door het zinloos geweld. Dit laat niemand onberoerd. Ik heb onmiddellijk contact genomen met de politie. Binnen de 6 uur nadat de video ons heeft bereikt, heeft de PZ Vlas de verdachte geïdentificeerd en opgepakt. Topwerk. Ik wil onze politiemensen allemaal van harte bedanken voor deze sterke prestatie. Laat het een boodschap zijn: dit soort gedrag zullen we als stad nooit tolereren."