Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Man randt meisje aan na carnaval

Man randt meisje aan na carnaval

Nieuws
21/01/2019

Op 28 februari 2017 trok het slachtoffer naar Blankenberge om er samen met een vriendinnetje carnaval te vieren. In het feestgedruis raakte het toen 14-jarige meisje de rest van het gezelschap kwijt. De beklaagde, die ze via gemeenschappelijke vrienden had leren kennen, stelde dan maar voor om de nacht bij hem thuis door te brengen. In de loop van de nacht voelde het slachtoffer dat haar borsten en billen betast werden. D.C. zou eigenlijk in de zetel slapen, maar bleek toch naakt bij het meisje in bed te zijn gekropen.

Leugendetector

De jongeman ontkende eerst de feiten, maar ging bij een test met de leugendetector onmiddellijk door de knieën. Zijn advocaat legde uit dat het meisje meerderjarig beweerde te zijn. Door de alcohol kan hij zich volgens de verdediging echter niet alle details meer herinneren.

De rechtbank veroordeelde D.C. uiteindelijk tot een werkstraf van 85 uur. Als hij die werkstraf niet of onvolledig uitvoert, hangt hem een gevangenisstraf van zes maanden boven het hoofd. Aan het slachtoffer moet de beklaagde een voorlopige schadevergoeding van 500 euro betalen. Een gerechtsdeskundige zal de precieze schade moeten bepalen. Haar ouders kregen elk een voorlopige schadevergoeding van 250 euro toegewezen.

Auteurs: