Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Man die dochters vermoordde, blijft in de cel

Man die dochters vermoordde, blijft in de cel

Nieuws
04/07/2023

De feiten speelden zich af op 16 november 2022 in een hoeve langs de Sijslostraat in Waardamme, een deelgemeente van Oostkamp. Chris V. bracht zijn dochters van vijf en acht jaar oud die woensdagnamiddag door verstikking om het leven. De lichamen van de slachtoffers werden rond 20 uur aangetroffen in de woning van hun vader. Chris V. was op dat moment spoorloos, maar kon later die avond toch ingerekend worden. De verdachte was met zijn wagen tegen een paal beland.

Wraak

De vader van de slachtoffers legde onmiddellijk bekentenissen af. De echtscheiding met de moeder van zijn dochters zou aan de basis van de feiten gelegen hebben. Na de feiten belde hij zijn ex-partner om te zeggen dat het "te laat" was. In enkele brieven stelde hij later uit wraak te handelen. V. zou gevreesd hebben dat hij de kinderen te weinig zou zien. Twee dagen voor de moorden was een zitting van de familierechtbank nog uitgesteld, waardoor V. langer moest wachten op een nieuwe omgangsregeling.

Bijkomend onderzoek 

Ondertussen werd de onderzoeksrechter door het parket bijkomend gevorderd om een eventuele moordpoging op de ex-partner en haar vader te onderzoeken. In de woning in Waardamme zouden enkele elektriciteitskabels doorgeknipt zijn. Naar eigen zeggen wilde V. enkel de zoektocht naar de lichamen van de kinderen bemoeilijken en was van een moordpoging dus absoluut geen sprake. De burgerlijke partij legde ondertussen ook bijkomend klacht neer voor belaging, omdat de verdachte brieven zou blijven sturen vanuit de gevangenis. Op 11 december moet hij zich ook voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor partnergeweld en verkrachting.

Lees ook: 

Auteurs: 
Belga