Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Maak kennis met zomerbar Hoeve De Kerpel

Maak kennis met zomerbar Hoeve De Kerpel

Nieuws
24/06/2019

De zomer staat terug voor de deur en wie denkt aan de zomer, denkt ongetwijfeld aan een gezellige zomeravond met verfrissende cocktails en lekkere hapjes. En laat een zomerbar daar nu dé ideale plaats voor zijn. Ook onze festivalreporters bezoeken verschillende pop-up zomerbars in West-Vlaanderen. Want wat is er leuker dan een lekker drankje in een gezellige zomerbar?

Scores voor sfeer, de kaart en hygiëne

Zomerbar Hoeve De Kerpel, gelegen langs de Leiemeersen in Bissegem, is een plaats waar je kan genieten in een oase van rust. De huiselijke sfeer van de zomerbar is een echt pluspunt. Je kan zowel binnen als buiten genieten van een drankje of versnapering. Op het terras aan de voorkant kijk je op de Leie, terwijl je in de achtertuin je kan blind staren op een prachtige weide (met een paard in!). De naam Hoeve De Kerpel is dus zeker en vast goed gekozen. 

Ook voor de kinderen is er entertainment voorzien. In de achtertuin kunnen je kinderen een potje voetballen.

In de zomer kan het, zeker in België, ook eens koud zijn, maar ook daar heeft de zomerbar een oplossing voor. Je kan samen met je vrienden/familie rond een vuurkolf of elektrisch vuur zitten. Er worden ook op tijd en stond dekentjes uitgedeeld. 

Score voor sfeer en gezelligheid: 4,5/5

In deze zomerbar zal je zeker geen honger lijden. Van kleine hapjes en ijsjes tot lekkere fajita's, je kan het er allemaal krijgen. Het aanbod is gevarieerd, voor elk wat wils dus! In Hoeve De Kerpel heb je keuze uit 16 bieren, waarvan ook 2 non-alcoholisch. Wijn, cava, sterke en warme drank, je kan er allemaal voor kiezen. 

Er is ook keuze uit een drietal cocktails, waarvan eentje een originele Kerpel cocktail is. Voor echte cocktailliefhebbers die liever veel keuze hebben voor hun favoriete drankje, zal de kaart van Hoeve De Kerpel eerder een teleurstelling zijn. De BOB's onder ons hebben wel geluk, want er is een mocktail en er zijn verschillende soorten frisdrank. 

In deze zomerbar betaal je cash of met Payconiq. Er is geen mogelijkheid om met de kaart te betalen. 

Score voor de kaart: 4/5

Hoeve De Kerpel is een erg nette zomerbar. De toiletten zijn binnen en kraaknet. Ook de vloer, glazen en tafels waren netjes. 

Score voor hygiëne: 4,5/5

Wat je moet weten over Hoeve De Kerpel

Moravie 11, 8501 Bissegem
Parkeerplaats op parking van Imker Bijenhof (enkel op de voorziene plaatsen)
Nog open tot en met 15 september

  • maandag: 14 uur - 23 uur
  • dinsdag: 11.30 uur - 23 uur
  • woensdag: 11.30 uur - 23 uur
  • donderdag: 11.30 uur - 23 uur
  • vrijdag: 11.30 uur - 1 uur
  • zaterdag: 11 uur - 1 uur
  • zondag: 11 uur - 23 uur
Bekijk hier de Facebookpagina

Een andere zomerbar ontdekken?

Fotogalerij Hoeve De Kerpel

Volg de Focus en WTV festivalreporter

Auteurs: 
Naomi Vanden Abeele