Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Luc Devroe: "Eigenaars waren altijd van alles op de hoogte"

Luc Devroe: "Eigenaars waren altijd van alles op de hoogte"

Nieuws
01/09/2020

Devroe geeft aan "alle jaren bij KVO altijd elke eigenaar van alles op de hoogte te hebben gebracht". "Alles gebeurde volledig transparant, elk contract was perfect gekend door de toenmalige eigenaars", was Devroe duidelijk.

"KVO slaagt er niet om haar betaalverplichtingen tegenover medecontractanten na te komen en haalt nu alles uit de kast om te ontsnappen of minstens te vertragen", begon Devroe zijn betoog. "Een strafklacht kan daarbij goed helpen. Zolang de klacht wordt onderzocht, kan de burgerrechtelijke procedure niet vooruit." "KVO zwaait met klachten dat het een lieve lust is, want er ligt beslag op hun rekeningen", ging Devroe verder.

"Dat ook ik in de strijd word geworpen is een vies detail. Alle jaren dat ik voor KVO werkte, was elke eigenaar van de club (zeker Marc Coucke) van alles op de hoogte. Idem voor het bestuur. Alles gebeurde volledig transparant, elk contract was perfect gekend door de toenmalige eigenaars, nagelezen en goedgekeurd door de licentiecommissie. Facturen zijn gekend, nooit geprotesteerd en betaald. Intussen is KVO verschillende keren overgenomen, doorgelicht, passeerde drie keer due diligence-onderzoeken. Ik kreeg niet de minste opmerking. Integendeel, tot mijn vertrek enkel oprechte dank en felicitaties."

"Met de laatste overnemer gaat het goed fout. Naarmate de betaaldruk stijgt, begint de nieuwe buitenlandse overnemer van KVO een batterij aan advocaten in te schakelen om met de meest ordinaire trucs alles en iedereen aan te vallen. Wat ik gelezen heb, slaat nergens op. Dit is België voorbij. Dit gaat niet meer over voetbal. De kustwacht signaleert 'haaien'. Hetzelfde advocatenkantoor valt ook J&S aan en mogelijks volgen er nog. Schrik inboezemen blijkt de tactiek, grootspraak en valse beschuldigingen zijn de houterige bewegingen op hun veld zonder gras."

"Zoals ik al een leven lang heb gedaan, zal ik eerlijk en oprecht vechten tot de laatste druppel uit deze gifbeker is gehaald", besloot Devroe. "Dit zijn voetbaleigenaars zonder voeling met het verhaal. Dit maakt voetbal kapot. Hun onterechte aantijgingen zal ik op het juiste forum weerleggen."

Lees ook:

Auteurs: 
Belga