Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Lokale contacttracing in Torhout na besmetting kleuters

Lokale contacttracing in Torhout na besmetting kleuters

Nieuws
20/07/2020

Nu zijn ook de andere deelnemers getest. Gelukkig zijn de testresultaten allemaal negatief.  De stad bereidt zich intussen voor op lokale contactopsporing, tegen woensdag zouden daar duidelijke richtlijnen over komen.  Waanemend burgemeester Hans Blomme: "De federale regering maakt een draaiboek dat wordt doorgestuurd naar de provincie die er een noodplan van zal maken om aan de slag te kunnen met dat plan.  Wij zien dat het virus weer opflakkert dus we zitten met een probleem"

Op één week tijd kreeg Torhout 10 coronabesmettingen te verwerken. Leden van een lokale tennisclub, maar ook op een kinderboerderij raakten vorige week twee kleuters van een kamp besmet. Twee concrete uitbraken die snel in kaart werden gebracht. Torhout is ervan overtuigd dat contactonderzoek het best kan gebeuren door de lokale triagecentra, met hulp van de huisartsen. En niet door een callcenter.

Extra maatregelen

Het stadsbestuur kondigt vandaag ook extra maatregelen aan.  Zo zijn mondmaskers verplicht in alle gebouwen van de stad en op de woensdagmarkt.  De stadsevenementen t.e.m. 2 augustus worden geannuleerd. Intussen bekijkt het woonzorgcentrum op welke manier het zijn bewoners en medewerkers maximaal kan beschermen en zal het bezoek beperken bij een verdere stijging.

 

Bekijk ook: