Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Logiessector aan de kust neemt twijfelachtige start

Logiessector aan de kust neemt twijfelachtige start

Nieuws
12/06/2020

Bij hotels, vakantieparken en vakantiewoningen komen reservaties met mondjesmaat binnen. Campings spreken van een goede bezetting van campers, maar ook daar komen de toeristische boekingen wat traag op gang.

Geen overrompeling

Er is geen overrompeling bij de logiessector aan de kust. Vooral vakantieparken zoals Center Parcs noteren een aarzelende start. Dat komt omdat de subtropische zwembaden nog niet open zijn. De bezetting gaat daar voor komend weekend niet boven de 25 procent. In juli zijn er meer reservaties omdat vanaf dan de zwembaden wel opengaan.

Ook bij de hotels aan de kust komen reservaties met mondjesmaat binnen. Het aantal boekingen groeit wel elke dag en voor de zomer lopen de reservaties goed. Vakantiewoningen krijgen vooral reservaties voor juli en augustus, maar ook voor de weekends in juni wordt er geboekt. Volgens de sector is er nog een ruim aanbod beschikbaar voor de zomermaanden.

Camperplaatsen goed bezet

Een opvallende trend is dat de camperplaatsen, zowel op camperparken als op de campings, sinds de heropening op 8 juni goed bezet zijn. Ook voor de zomer hebben tal van campergebruikers al een camperplaats gereserveerd.

De nieuwe boekingen op de toeristische kampeermogelijkheden voor de komende zomer komen wat traag op gang. "Traditioneel boekt de Belgische kampeerder ook pas enkele dagen voordien en speelt het weer hierbij een grote rol", klinkt het bij Westtoer. De kustcampings hopen dat de bezetting tussen 10 juli en 15 augustus vrij normaal zal zijn.

Auteurs: 
Belga