Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Leerlingen van 5de en 6de leerjaar moeten mondmasker dragen

Leerlingen van 5de en 6de leerjaar moeten mondmasker dragen

Nieuws
18/03/2021

In de Sint-Paulusschool in Kortrijk dragen de leerlingen van het vijfde leerjaar die mondmaskers al sinds dinsdag omdat de oma van een leerling positief testte en er een hoogrisicocontact was. Maar aangenaam vinden ze het niet.

Vanaf maandag tot aan de paasvakantie moeten nu alle leerlingen in het vijfde en zesde leerjaar een mondmasker op. De beslissing komt er nadat een dertigtal scholen in heel Vlaanderen dicht is door besmettingen. (Lees verder onder de foto)

Uit voorzorg

Concreet moeten de oudste leerlingen van het basisonderwijs de twee weken voor de paasvakantie een mondmasker dragen. De mondmaskerplicht wordt zo snel mogelijk en ten laatste vanaf volgende week maandag ingevoerd in heel Vlaanderen. (Lees verder onder de foto)

 "We handelen uit voorzorg, zodat de lagere scholen open kunnen blijven, zodat de secundaire scholen opnieuw volledig open kunnen en zodat het toch zo veilig mogelijk blijft voor leerkrachten en leerlingen", verklaart Weyts. "Dit zijn geen leuke beslissingen. Maar we nemen onze verantwoordelijkheid om leerkrachten én leerlingen te beschermen." De minister blijft ook vragen om het onderwijspersoneel voorrang te geven in de vaccinatiecampagne. Het voltijds contactonderwijs voor de tweede graad secundair onderwijs wordt uitgesteld tot na de paasvakantie.

Auteurs: 
Belga