Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Langer feesten tijdens Hype’O Dream: "camping al vroeger open"

Langer feesten tijdens Hype’O Dream: "camping al vroeger open"

Nieuws
12/07/2023

De beats knallen komend weekend weer over de festivalweide aan de Weymeerschen (Oosterlaan) in Waregem. Organisator vzw Encore Group werkt dit jaar met vier grote podia in plaats van zes.

De wet dream stage (house) en IMPKT stage (techno) zijn samengesmolten tot een nieuw concept. En er zal ook een secret stage zijn die de bezoekers zelf moeten ontdekken.

Camping met preparty

Hype’O Dream is net als vorig jaar een tweedaags festival. De camping bevindt zich opnieuw langs de Zultseweg in Zulte. Voor het eerst kan de festivalganger daar al vanaf donderdagmiddag terecht voor een preparty, met onder meer Jeroen Delodder.

Het festival zelf opent de poorten op vrijdagmiddag om 15 uur, een uurtje vroeger dan vorig jaar. Feesten kan op vrijdag tot 1 uur. Op zaterdag ben je welkom van 12 uur tot 1 uur.

Cashless

Organisator vzw Encore Group rolt het cashless systeem verder uit. Een optimalisatie aan de ingang moeten lange wachtrijen vermijden. Het opladen van je polsbandje kan ter plaatse via Payconiq.

De organisatie raadt aan om je bandje vooraf te registreren om je balans te raadplegen en fraude te vermijden. Na het festival kan je een terugbetaling aanvragen voor 1,50 euro.

Daarnaast is het zonnepanelenpark uitgebreid om grote delen van het festival te voorzien van groene stroom.

Veiligheid

De politie zet een drone in om de bezoekersaantallen te monitoren. Twintig camera’s houden het terrein nauwgezet in de gaten. Bij drukte kan beslist worden om een bepaalde zone tijdelijk af te sluiten.

De organisatie raadt af om met de wagen naar Hype’O Dream te komen, maar er is wel parkeergelegenheid aan de achterkant van het station. Dit jaar zijn er twee fietsparkings bij de ingang. Festivalgangers kunnen zaterdagnacht ook de nachttrein richting Kortrijk-Poperinge nemen.

Op de festivaldagen is de Oosterlaan tussen de Zultseweg en de Wijmeriestraat opnieuw afgesloten voor alle verkeer. Een compleet overzicht van alle verkeersmaatregelen voor Hype’O Dream staan op www.hype-o-dream.be en www.waregem.be/verkeerHOD.

Auteurs: 
Kjenta Vangampelaere