Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Lagrou krijgt vijf jaar cel

Lagrou krijgt vijf jaar cel

Nieuws
26/01/2015

Beide werden vandaag veroordeeld door de rechtbank van Ieper. Naast de celstraf is ook voor 3,5 miljoen euro aan drugsgeld verbeurd verklaard.

Op 5 juni 2009 vielen speurders binnen op Lagrous bedrijf en vonden ze een half voetbalveld vol cannabis, goed voor zo’n 18.000 planten. Lagrou verdiende er miljoenen mee. Hijzelf , zijn vrouw, dochter en drie Braziliaanse helpers werden in de boeien geslagen. Maar lang duurde hun verblijf in de cel niet. Door een procedurefout kwamen ze op 23 juni al op vrije voeten.  Twee jaar later was hij opnieuw bezig met het kweken van cannabis. Hij belandde weer in de cel, maar kwam voorwaardelijk vrij na het betalen van een borgsom van 75.000 euro.

Thailand

De eigenlijke rechtszaak werd tot zes keer toe uitgesteld en liep ook vertraging op doordat Lagrou de één na de andere topadvocaat de laan uitstuurde. Intussen is Lagrou zelf er vanonder gemuisd naar Thailand waar hij tal van eigendommen heeft.  Daar belandde hij eind vorig jaar in de cel door visumproblemen. Hij verblijft er nog steeds, waardoor Lagrou noch aanwezig was tijdens de pleidooien, noch tijdens de uitspraak van zijn straf maandag.

Geen van de beklaagden daagden trouwens op om hun straf te aanhoren. Na het vonnis drong het openbaar ministerie aan om Lagrou onmiddellijk aan te houden, waar de rechtbank meteen op inging. Lagrou kan nu nog verzet aantekenen. Of dat effectief zal gebeuren moet blijken uit een onderhoud met zijn raadsman.

Auteurs: