Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Laboresultaten: "Geen massale uitbraak Zuid-Afrikaanse variant''

Laboresultaten: "Geen massale uitbraak Zuid-Afrikaanse variant''

Nieuws
25/01/2021

Geen massale verspreiding

De stad Oostende maakt de eerste resultaten van de testen maandagmorgen bekend. Dat lijkt er voorlopig op te wijzen dat de Zuid-Afrikaanse variant geïsoleerd is en er geen sprake is van massale verspreiding in Oostende, concludeert de stad. Gisteren vonden extra coronatesten plaats bij heel wat mensen uit twee appartementsgebouwen waarvan minstens één bewoner in aanraking kwam met de Zuid-Afrikaanse variant. Die testen gebeurden in een mobiel testcentrum onder leiding van de UGent. Bij de onderzochte groep buurtbewoners is er alvast geen grote uitbraak van coronabesmettingen vastgesteld.

Bevestigd in woonzorgcentra

Labo-onderzoek toonde eerder al aan dat de Zuid-Afrikaanse variant aanwezig was bij positieve teststalen van drie zorginstellingen in Oostende, waaronder woonzorgcentrum A. Lacourt. Verder onderzoek zondag bevestigde de aanwezigheid van die variant bij nog andere teststalen uit het woonzorgcentrum Lacourt. Intussen is de Zuid-Afrikaanse variant ook vastgesteld bij coronabesmettingen in het Oostendse woonzorgcentrum Sint-Monica. Deze besmettingen zijn echter te linken aan de reeds gekende contacten.


Geïsoleerde besmettingen

De vastgestelde besmettingen in de onderzochte populatie in Oostende zal men nu verder onderzoeken op de eventuele aanwezigheid van de Zuid-Afrikaanse variant. Alles wijst er op dat de besmettingen met de gemuteerde variant van het coronavirus geïsoleerd zijn. Op dit moment lijkt er dus ook geen sprake van een massale uitbraak van de Zuid-Afrikaanse variant in Oostende.


Auteurs: