Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kustgemeenten organiseren 'De Grote Schelpenteldag'

Kustgemeenten organiseren 'De Grote Schelpenteldag'

Nieuws
19/03/2022

Voor het vijfde jaar op rij kunnen enthousiastelingen elk 100 strandschelpen rapen en binnenbrengen op de verschillende telposten verspreid over de kustgemeenten. Daar helpen schelpenkenners de gevonden soorten schelpen herkennen.

Dit jaar vergelijken de kenners voor het eerst de schelpen van op de Vlaamse stranden met die van Nederland. Het natuurhistorisch museum Naturalis in Leiden houdt vandaag ook een grote schelpentelling op de stranden van Zuid-Holland, in het kader van Leiden2022 - European City of Science. 

Gezinnen met kinderen konden in de voormiddag in drie provinciale bezoekerscentra (Duinpanne, Raversyde Anno 1465 en ZWIN Natuur Park) terecht om op een speelse manier tijdens een workshop kennis te maken met schelpen. Daarna waren ze helemaal klaargestoomd om op een telpost een schelpenstaal te gaan verzamelen en verwerken.

De Grote Schelpenteldag is een initiatief van het Vlaams Instituut voor de Zee, EOS wetenschap, de Provincie West-Vlaanderen, Natuurpunt, de Strandwerkgroep, Kusterfgoed en de 10 kustgemeenten.

Auteurs: 
Redactie