Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kust zorgt voor "Vitamine Zee"-kuur

Kust zorgt voor "Vitamine Zee"-kuur

Nieuws
19/03/2019

Met "Vitamine Zee" lanceert Westtoer een gloednieuwe campagne. Westtoer speelt daarmee in op een stijgende vraag rond sport- en waterbeleving. "Veel toeristen durven vaak nog niet de stap te zetten naar een strand- of surfclub. Nochtans is er een stijgende interesse voor initiaties, bijvoorbeeld een zeil- of surfinitiatie", aldus regiomanager Kust bij Westtoer Liesbet Billiet.De mogelijkheden zijn gebundeld op www.dekust.be waar er ook meteen kan geboekt worden.

Kustambassadeurs

Wie inspiratie wil opdoen, kan zich ook verdiepen in de verhalen van tal van kustambassadeurs die vertellen over hun passie voor de kust. Een twintigtal l ondernemers die wonen en werken aan zee, geven authentieke tips en leiden toeristen naar de leukste plaatsjes. Tegen deze zomer zullen er zo'n 50 kustambassadeurs zijn die elk op hun manier de toerist naar zee zullen lokken.

Tentoonstellingen

De kaart van Beaufort wordt nog meer getrokken want er komt ook een fietsroute van 70 kilometer die fietsers zal leiden langs de 31 Beaufortbeelden en -kunstwerken die de kust inmiddels rijk is. Daarnaast zijn er nog tal van evenementen en tentoonstellingen. Zo pakt het Zwin Natuur Park deze zomer uit met "Sorry", een solotentoonstelling van Guillaume Bijl. Op 8 juni opent in Seafront in Zeebrugge ook de thematentoonstelling Expo Operatie Noordzee 1944-1945. En dit najaar is er opnieuw "Zee van Smaak", die de gastronomie aan de kust belicht in samenwerking met The North Sea Chefs, het Europese Visserijfonds, VLAM en uiteraard ook de visserij zelf.

 

Auteurs: 

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox