Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kust tevreden over kerstvakantie

Kust tevreden over kerstvakantie

Nieuws
05/01/2018

De hotelsector noteert voor de volledige vakantieperiode een gemiddelde bezetting van 75 procent. Topper was het verlengd weekend rond eindejaar met een bezetting van 95 procent of meer. De kerstvakantie aan de kust is goed voor ongeveer een half miljoen dagtoeristen. Bij enkele evenementen was het weer een spelbreker. Toch zorgden de vele initiatieven in alle kustgemeenten voor een bijzondere sfeer. Ook in het komende weekend zijn aan de kust nog evenementen gepland.

“De feestdagen zijn een goeie reden voor een korte vakantie aan de kust. Met de zee als authentiek decor zorgt de toeristische sector telkens opnieuw voor een uniek aanbod”, aldus Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer.

Trend

Voor de hotelsector is een trend merkbaar: “Met Kerstmis noteren we een groeiende bezetting, nu rond 80 procent", zegt Francis Bosschem, voorzitter vzw Kusthotels. "Met de feestdag op maandag was de start van de vakantie voor veel verblijfstoeristen een verlengd weekend. Vroeger werd Kerstmis vooral thuis gevierd. Nu kiezen meer en meer families ook de kust als dichtbij bestemming om de feestdagen door te brengen". Ook tal van tweede verblijvers brachten hun kerstvakantie door aan zee.

Auteurs: 

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox