Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kortrijkse jongeren missen het contact, stad start campagne

Kortrijkse jongeren missen het contact, stad start campagne

Nieuws
18/12/2020

Dat blijkt uit de laagdrempelige bevraging Oe ist? Jong Kortrijk over corona. De stad peilde met acht korte maar concrete vragen bij kinderen en jongeren hoe het met hen gaat en welke voorstellen ze hebben om de komende periode aangenamer te maken voor hen. Een kleine 1.800 kinderen en jongeren namen deel.

Het onderzoek wijst uit dat jongeren nu nog zwaarder getroffen worden tegenover de beginperiode in maart. "De bijhorende maatregelen begrenzen letterlijk de vrijheid waar zoveel jonge inwoners nood aan hebben om zich goed te voelen én recht op hebben om zich te ontplooien, elkaar te ontmoeten en plezier te maken", zegt jeugdschepen Bert Herrewyn.  De bevraging werd gelanceerd op donderdag 19 november en afgesloten op maandag 30 november. (Lees verder onder de foto)

Campagne

Uit de bevraging komen heel wat voorstellen waar de stad en haar partners concreet mee aan de slag zullen gaan. In eerste instantie staat een social mediacampagne klaar met de boodschap dat kinderen en jongeren hun plaats in de publieke ruimte mogen opnemen.