Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kortrijk telt kwart minder bezoekers tijdens zomer

Kortrijk telt kwart minder bezoekers tijdens zomer

Nieuws
07/10/2020

Arne Vandendriessche, schepen van Economie: "In vergelijking met de cijfers van vorig jaar zien we een groot verschil. We mochten over dezelfde periode meer dan 400.000 bezoekers minder ontvangen. Dit hoeft natuurlijk niet te verbazen, we weten allemaal hoe dit komt.

Denk aan alle evenementen die tijdens een normale zomer volk naar onze stad lokken. Alcatraz, Kortrijk Koerse, braderieën, zomermarktjes, Sinksen, Kamping Kitsch en ga zo maar door… Deze vonden dit jaar allemaal niet plaats zoals we het gewoon zijn."

"Ook campagnes werpen vruchten af"

"Het is dus niet super, maar wel al veel beter dan in de lente toen we historisch lage cijfers noteerden", zegt Arne Vandendriessche. "Vergelijken we met de lente dan zien we een opwaartse trend in onze cijfers. De opening van de horeca is hier natuurlijk niet vreemd aan.

Ook de (digitale) campagnes die werden opgezet, hebben hun vruchten afgeworpen. We gaan van 37% minder volk in juni ten opzichte van 2019 naar -16% in juli en -18% in augustus. De allereerste #KortrijkKorting was met voorsprong het drukste weekend van de zomer. De handelaars gaven toen reeds aan dat dit een succes was.

De cijfers van de herfst zullen aantonen dat de tweede editie van #KortrijkKorting een schot in de roos was."