Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kortrijk organiseert coronaveilige kerstmarkt

Kortrijk organiseert coronaveilige kerstmarkt

Nieuws
03/10/2020

Dat een klassieke kerstmarkt niet zou kunnen doorgaan, werd al snel duidelijk. De Kortrijkzanen gingen vrijwel meteen aan het brainstormen om toch een editie in 2020 te kunnen organiseren. Die plannen zijn nu openbaar gemaakt.

Kortrijk krijgt twee coronaveilige kerstmarkten, op twee verschillende plaatsen. Afgeschermde chalets zullen geplaatst worden op zowel het Schouwburgplein alsook op de verlaagde Leieboorden. "Elke chalet krijgt een tuintje omringd met plexiglas. Daar zou plaats moeten zijn voor zo'n 35 personen", zegt schepen van Economie Arne Vandendriessche (Team Burgemeester).

Maximum 400 personen

De chalets zullen hun deuren openen vanaf 10 december en blijven staan tot 3 januari, de eerste zondag van het nieuwe jaar. De huidige coronamaatregelen voor horeca zullen ook dan van dienst zijn. Specifiek wil dat zeggen dat je enkel mondmasker afneemt als je neerzit of wanneer je iets aan het eten bent. 

De Kortrijkse organisatoren werken zonder reservatie. Wat wil zeggen dat je enkel plaatsen kunt bemachtigen wanneer deze op het moment zelf vrij zijn. Bij grotere drukte zal het terrein worden afgesloten voor nieuwe bezoekers.

IJspiste coronaproof

Zelfs voor de fervente plezierschaatsers is er goed nieuws. Er zal ook een overdekte coronaproof ijspiste geconstrueerd worden. Deze zal tien meter lang zijn met ook een bar ernaast van vijf meter. Dat is een forse uitbreiding. De zijkanten worden helemaal geopend.

De kinderkermis geniet ook opnieuw van een plaatsje op de kerstmarkt. Samen met de ijspiste blijft deze open tot 10 januari, een week langer dus. Voor de organisatie van dit alles is de stad nog op zoek naar iemand die wil helpen exploiteren. "Chaletuitbaters genoeg", meldt Vandendriessche, "we zoeken enkel nog iemand voor een overkoepelende functie."

 

Bron: HLN

Auteurs: 
Redactie

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox