Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kortrijk moet schadevergoeding betalen: CD&V verbouwereerd

Kortrijk moet schadevergoeding betalen: CD&V verbouwereerd

Nieuws
16/02/2021

Volgens de partij zal Kortrijk dat moeten betalen aan de Roeselaarse vennootschap Pans (de holding achter Euroshop en site Texture), voor het éénzijdig verbreken van de overeenkomst rond de bouw van een parking op de site Texture. "Het akkoord dateert al van vorig jaar, maar lekte nu maar uit", luidt het.

CD&V Kortrijk is verbouwereerd over de gang van zaken. “Het betalen van de schadevergoeding wordt nu door Schepen Weydts weggezet als een besparing, omdat de kost van de parking niet volgt.  Dat is natuurlijk de wereld op zijn kop”, zegt gemeenteraadslid Benjamin Vandorpe (CD&V). (Lees verder onder de foto)

“Het niet realiseren resulteert in een grote niet voorziene kost, waar geen parkinginkomsten tegenover staan. Bovendien hebben we al eerder onze bezorgdheid geuit over de parkeerdruk in de buurt waar een nieuwe woonsite komt op de voormalige gronden van Gaselwest. Wat ons ook zorgen baart, is dat het akkoord al van begin vorig jaar dateert, maar dit nog altijd niet langs de gemeenteraad gepasseerd is en ook niet op de begroting ingeschreven werd".

Reactie van de schepen

"Het niet bouwen van de parking is wel degelijk op de gemeenteraad aan bod gekomen en het geld om die schadevergoeding te betalen zit in de meerjarenplanning vervat en die is goedgekeurd en gedebatteerd geweest in de gemeenteraad, dus ik zie daar het probleem niet", zegt schepen van mobiliteit Axel Weydts.

De schepen geeft wel toe dat het zuur betalen is, maar de mobiliteit is gewijzigd. "De enige manier om te voorkomen dat we die schadevergoeding niet moeten betalen is die parking toch bouwen. Maar dan zijn wij ervan overtuigd dat er een parking gebouwd wordt die nauwelijks gebruikt wordt en die heel veel geld kost: