Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Koningspaar bezoekt Zorggroep H. Hart in Kortrijk

Koningspaar bezoekt Zorggroep H. Hart in Kortrijk

Nieuws
21/12/2022

Het is het koningspaar zelf dat aandrong op een bezoek aan Zorggroep H. Hart in Kortrijk. En na alle covidperikelen is het eindelijk zo ver. Zorggroep H. Hart is actief in verschillende provincies. De groep richt zich op ouderenzorg, kinderopvang, thuisverpleging, en gezinszorg.

Het koningspaar ontmoette er bewoners en cliënten van de Zorggroep, maar ook personeel en vrijwilligers. Ze vertelden hun hoe het is om te leven in een woon- en zorghotel, of een assistentiewoning.  Bijzondere aandacht ging naar Residentie Budalys.  Naast het unieke zicht op Kortrijk vanop het dakterras kon het koningspaar er kennismaken met de vele recreatiemogelijkheden voor de bewoners van Budalys zoals urban farming, petanque spelen of bijen kweken.

Zorggroep H. Hart biedt zorg in verschillende vormen, zowel voor jong als oud. En dat alles met een vernieuwende aanpak. Dat was ook het onderwerp tijdens een werkvergadering, samen met Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits. Wyno Baeckelandt, CEO Zorggroep H. Hart: "Ouderzorg moet anders en dan moet je durven out of the box denken. Maar je moet ook  een aantal dingen durven verenigen die in feite onverenigbaar zijn. Bijvoorbeeld hier hebben wij een horeca-functie gecreëerd in het midden van de stad. En dat is een prachtige symbiose voor cliënten van buiten de stad en mensen die hier wonen. En voor ons gaat het om een vorm van beleving geven aan al onze cliënten."

Auteurs: