Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Komt er een tunnel aan tramstation in De Haan?

Komt er een tunnel aan tramstation in De Haan?

Nieuws
07/09/2022

De Vlaamse overheid wil de fietssnelweg die door alle kustgemeenten loopt, langs de Nieuwe Rijksweg leggen. Aangezien het verkeer op die landinwaartse zone dus verzwaard wordt, vraagt De Haan al jaren dat die Nieuwe Rijksweg ter hoogte van het tramstation ondergronds wordt gebracht.

Meer natuur

Vorige vrijdag bereikten het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), het departement Omgeving van de Vlaamse overheid, de provincie West-Vlaanderen en de gemeente De Haan een akkoord om de technische en verkeerskundige haalbaarheid, alsook de ruimtelijke inpasbaarheid van een ondertunneling te onderzoeken.

Burgemeester Wilfried Vandaele: “In het kader van de ontharding en omdat het wegdek in slechte staat verkeert, wil de Vlaamse overheid de Koninklijke Baan in De Haan laten verzanden. Dan komt er vooral tussen De Haan en Wenduine flink wat natuur bij, en ontstaat er ruimte voor een paar randparkings." 

Dat alles heeft een hoog kostenplaatje. Het Agentschap Wegen en Verkeer neemt het overgrote deel van de 310.000 euro voor zijn rekening, de provincie, departement Omgeving en de gemeente dragen elk zo’n 20.000 euro bij. De studie start nog dit jaar. 

Auteurs: 
Redactie