Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Knokke-Heist schrapt alle grote zomerevenementen

Knokke-Heist schrapt alle grote zomerevenementen

Nieuws
01/04/2020

De badplaats is daarmee de eerste kustgemeente die zo drastisch te werk gaat. Er zal dus geen "Mise en Plage", "Kneistival" of "Cartoonfestival" plaatsvinden dus. En ook de "Ronde van België", "Knokke Hippique" , de "Nacht van het Zoute" en het vuurwerkfestival sneuvelen door Covid-19.

Private organisatoren

De kustburgemeesters zullen samen bekijken of ze het voorbeeld van Knokke-Heist volgen. En intussen haken ook private organisatoren af. Ze vrezen dat de Coronamaatregelen verder verlengd zullen worden en dat er minder volk zal afkomen op festivals en andere festiviteiten. De gemeente maakt intussen werk van een herstelplan voor de lokale economie.

Strandbars

Als de Coronacrisis gunstig evolueert zullen de strandbars in de kustgemeente wel kunnen openen deze zomer. Kleinere evenementen rond cultuur en sport kunnen voorlopig tot 31 mei niet doorgaan in Knokke-Heist. Over events in het najaar is nog niets beslist.

Blankenberge

Blankenberge snijdt voorlopig nog niet in haar zomerprogramma. Maar last een aantal eigen evenementen af tot eind juni.  Zo zullen er geen havenfeesten en geen tweedaagse voettocht zijn dit jaar

Lees ook:

Auteurs: 
Ken Pieters