Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kind (1,5 jaar) zwaargewond na aanval van een hond

Kind (1,5 jaar) zwaargewond na aanval van een hond

Nieuws
05/01/2023

Gisteren sprak het parket nog van amputatie maar zo ver is het niet gekomen bij de spoedoperaties in het ziekenhuis. Het dier, een stafford terrier van 4 jaar oud, kreeg van de dierenarts een spuitje en is ingeslapen. Volgens het parket groeit het gebeten jongetje op in een schrijnende thuissituatie, de peuter is beschikking gesteld van de jeugdrechter.

Drugs in huis

Het bijtincident speelt zich af in een woning in Sint-Katherinestraat, waar het jongetje samen met zijn vader en de hond aanwezig zijn. De vader probeert tussenbeide te komen maar ook hij raakt gewond aan de duim. Het zoontje is met zware bijtwonden aan de arm en het been overgebracht naar het UZ-ziekenhuis van Gent. Na een lange spoedoperatie konden artsen de ledematen van het jongetje redden. De politie vond in de woning van de papa wel een grote hoeveelheid drugs en cash geld.

En volgens hondenexperten is een Stafford niet meteen agressiever dan andere hondenrassen. Maar áls ze aanvallen en bijten, dan zijn de lichamelijke letsels meteen zwaar. Zeker bij een kind.

Auteurs: 
Redactie