Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kasteelmoord: kinderen willen opa vrij

Kasteelmoord: kinderen willen opa vrij

Nieuws
21/03/2019

Rik Demeyer, de voogd van de vier kinderen van Stijn Saelens en Elisabeth Gyselbrecht, zei dat de kinderen hun grootvader missen. "De oudste heeft het moeilijk gehad na de bekentenissen van zijn grootvader. Maar zijn loyaliteit heeft er niet onder geleden. Hij bezoekt hem in de gevangenis, schrijft hem ook brieven en kaartjes." Ook de andere kinderen lieten hun grootvader niet vallen. "Hun enige wens is dat hun grootvader zo snel mogelijk naar huis komt, liefst vanavond nog. Zij zijn van oordeel dat het nu lang genoeg geduurd heeft."

Volgens Demeyer groeien de kinderen nu op in een warm nest. "En dat is de verdienste van Elisabeth, ook door hen een herinnering te geven aan hun vader." Een kanttekening maakte hij nog. De kinderen zien hun andere grootouders, de ouders van Stijn Saelens, niet meer. "Die kinderen hadden vier grootouders. Twee daarvan worden nu doodgezwegen, een derde zit in de gevangenis en alleen met de vrouw van André hebben ze nog contact. En dat heeft een blijvende impact op hen."

Elisabeth aanwezig

Opmerkelijk, voor het eerst is ook Elisabeth Gyselbrecht, dochter van opdrachtgever dokter André Gyselbrecht en weduwe van slachtoffer Stijn Saelens, naar de zittingszaal gekomen. Tegen 10.30 uur kwam ze aan.

Aanvankelijk, vlak na de verdwijning van haar man, was ze razend op haar vader. In een telefoongesprek is te horen dat ze vermoedde dat haar vader achter de verdwijning zat. "Papa, waar is Stijn? Ge moet hem vrijlaten, ge weet dat ik niet kan leven zonder Stijn!" Nadien koos ze toch de kant van haar vader. Ze is hem tot op vandaag blijven steunen.

 

Auteurs: 
Belga