Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Jukeboxmuseum in Menen sluit

Jukeboxmuseum in Menen sluit

Nieuws
03/02/2017

Daarom zegde ’t Veer de samenwerkingsovereenkomst – die nog loopt tot midden 2017 - met Geert Olieu op.

Geert Olieu stelde de voorbije decennia een unieke collectie jukeboxen en radio’s samen waarvan hij eigenaar is. Sinds januari 2016 is ’t Veer op zoek gegaan met Geert Olieu en andere partners om samen tot een nieuwe formule te komen die het Jukeboxmuseum een duurzame toekomst garandeert. Een toekomst die niet meer bij beschutte werkplaats ’t Veer zal liggen.

De collectie van Geert Olieu bestaat uit tientallen jukeboxen uit de periode 1946-1964 en een collectie singles, gecombineerd met een indrukwekkend aantal radio’s uit het begin van de 20e eeuw. Tien jaar geleden nam ’t Veer de uitbating van het Jukeboxmuseum over. In 2011 verhuisde de collectie naar een nieuwe locatie op de Site Roussel. De samenwerking bood de mogelijkheid om enerzijds de collectie te bewaren voor de toekomst en in de beste omstandigheden aan het publiek te tonen, en anderzijds een nieuwe vorm van tewerkstelling te creëren in de toeristisch-culturele dienstensector.

Gunther Bamelis, algemeen directeur van ’t Veer: "Het reeds opzeggen van de huidige overeenkomst in januari 2016 was geen motie van wantrouwen maar een noodzakelijke juridische stap om ons in te dekken tegen verdere financiële verliezen vanaf midden 2017."

Auteurs: