Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Jong CD&V wil flik voor de jongeren

Jong CD&V wil flik voor de jongeren

Nieuws
07/05/2018

"In navolging van de gerechtelijke procedure tegen de Zehbi-jongerenbende is het belangrijk dat de Brugse politiek de nodige lessen trekt uit de hele problematiek", luidt het. Daarmee willen ze korter op de bal kunnen spelen bij fenomenen zoals vechtfilmpjes op sociale media, maar ook om de relatie tussen de Brugse jongeren en de Brugse politie te versterken.

Leuven

“Het concept van een ‘Studentenflik’ bewijst al jaren haar waarde in Leuven, ik wil hetzelfde in Brugge maar dan uitgebreid naar alle jongeren”, stelt voorzitter Niels Vermeulen. De jongerenflik is een volwaardige politie-inspecteur die specifiek jongeren informeert en tegelijkertijd optreedt als aanspreekpunt. Sociale media speelt hierin een belangrijke rol, al is het niet de bedoeling om via die kanalen aangiftes te doen.

Stationsbuurt

“De jongerenflik kan de politie een menselijker gezicht geven, zo een vertrouwensband creëren en jongeren er sneller toe brengen om bij verdachte situaties de politie te verwittigen via het officiële noodnummer”, aldus Niels Vermeulen. “Ik verwacht zeker niet alle heil van een jongerenflik op sociale media, en daarom pleit ik evenzeer voor permanente politieaanwezigheid, in het bijzonder aan de Brugse stationsbuurt, want blauw op straat blijft de absolute kerntaak van onze politiediensten”, besluit Niels Vermeulen.

Auteurs: