Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

John Crombez (sp.a) maakte geen fout door jeugdrechter te contacteren

John Crombez (sp.a) maakte geen fout door jeugdrechter te contacteren

Nieuws
18/03/2015

Dat heeft de deontologische commissie van het Vlaams Parlement woensdag beslist. "De beslissing was unaniem", zegt parlementsvoorzitter Jan Peumans aan Belga.

 

Crombez, kandidaat-voorzitter van sp.a, moest voor de deontologische commissie van het Vlaams Parlement verschijnen omwille van een contact met een jeugdrechter. Crombez had namelijk een jeugdrechter gecontacteerd om haar attent te maken op de mogelijk gevaarlijke situatie van twee kinderen in een zaak van intrafamiliaal geweld. Volgens de deontologische commissie heeft Crombez geen deontologische fout gemaakt. Volgens artikel 19 van de deontologische code voor volksvertegenwoordigers mogen parlementsleden "gemotiveerde tussenkomsten" houden. Het kan dan gaan om het vragen van toelichting bij een genomen beslissing of het opvragen van een stand van zaken in een dossier.

 

Op basis van dat artikel is beslist dat Crombez geen deontologische fout heeft gemaakt. De sp.a-fractieleider zal dus ook niet gesanctioneerd worden. Volgens parlementsvoorzitter was het een "boeiende discussie", maar is de beslissing "eenparig" genomen.