Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Jodelaar krijgt 2 jaar cel voor schuldig verzuim na familiedrama

Jodelaar krijgt 2 jaar cel voor schuldig verzuim na familiedrama

Nieuws
13/03/2023

Het levenloze lichaam van Caroline D. (46) werd op maandagmiddag 14 mei 2018 aangetroffen in de garage van haar woning in de Vijfwegstraat in Ettelgem, een deelgemeente van Oudenburg. Ze was de avond ervoor met messteken en slagen om het leven gebracht door haar partner. Na de moord verschanste Kevin L. (31) zich op het dak van een appartementsgebouw in Bredene. Pas na ettelijke uren onderhandelen kon hij ingerekend worden.

Kevin L. werd aangehouden op verdenking van moord en van wederrechtelijke vrijheidsberoving van de drie minderjarige kinderen van het slachtoffer. Sindsdien zat hij in afwachting van zijn assisenproces in voorhechtenis, maar in september 2019 overleed hij in de gevangenis van Brugge. De diabetespatiënt had lange tijd geweigerd om de nodige medicatie te nemen.

ACHTER GESLOTEN DEUREN

Op de dag van de feiten werd ook Dietwin H. opgepakt. Het onderzoek wees echter uit dat hij pas na de moord op vraag van L. naar Ettelgem was afgezakt. De 42-jarige Oost-Vlaming zat slechts een tweetal weken in voorhechtenis, maar moest zich maandagochtend wel nog voor de correctionele rechtbank verantwoorden. De beklaagde gaf toe dat hij had gezien hoe de mishandelde kinderen van het slachtoffer opgesloten zaten. S

 

Lees ook: