Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Jan Vergote wisselt Baltisse in voor isolatiespeler Recticel

Jan Vergote wisselt Baltisse in voor isolatiespeler Recticel

Nieuws
31/08/2023

Jan Vergote legt daarvoor zijn operationele functies bij Baltisse groep neer. Voorzitter Johnny Thijs bedankt Olivier Chapelle "voor de succesvolle transformatie van Recticel onder moeilijke omstandigheden".

"Teleurstellende" omzet en winst

"Het bedrijf kan zich nu volledig richten op zijn volgende fase van expansie als een pure isolatiespeler", klinkt het. De isolatiespeler laat weten een "teleurstellende" omzet en winst te hebben geboekt in de eerste helft van 2023. "Recticel is volledig afhankelijk van de Europese bouwmarkten, die in de meeste segmenten en landen tijdens de periode zeer uitdagend zijn gebleven."

Daardoor zijn de volumes in vergelijking met de eerste helft van vorig jaar met meer dan 15 procent gedaald. De omzet daalde met 7,4 procent tot 266,1 miljoen euro.

Overname

Ook zegt Recticel na de afronding van de verkoop van Engineered Foams "verschillende overnamemogelijkheden na te streven die goed vorderen en die onze markt- en segmentposities in Europa zullen versterken". Het bedrijf heeft ook een overname bereikt over de verkoop van 33 procent van zijn aandeel in het Italiaanse Orsa Foam.

Recticel zegt nog dat de kosten van chemische grondstoffen, staal en in mindere mate minerale wol zijn gedaald, "wat de voorwaarden zou moeten scheppen voor volumegroei in de toekomst". Het bedrijf verwacht dan ook een aangepaste ebitda te realiseren tussen 40 en 45 miljoen voor heel het jaar.

Auteurs: 
Belga
Kjenta Vangampelaere